spasioci spasilacki savez priprema za takmicenje

Pripreme za otvoreno Nacionalno prvenstvo u spasilaštvu na vodi 2023

U Beogradu na poznatom otvorenom kupalištu Ada Ciganlija će se održati prvo nacionalno otvoreno prvenstvo u spasilaštvu na vodi posle 40 godina u organizaciji Crvenog krsta Srbije. Takmičenje će biti održano 25.09.2023. a prijavljeno je 18 ekipa sa ukupno 130 takmičara iz različitih regiona Srbije. Spasilački savez Srbije je takođe poslao svoju prijavu za takmičenje i aktivno radi na fizičkoj pripremi spasilaca za ovu vrstu nadmetanja. Spasioci iz različitih timova će se oprobati u 6 različitih disciplina kako individualnih tako i ekipnih. Na ovaj način će se promovisati spasilaštvo na vodi i skrenuti pažnja javnosti o ozbiljnosti ovog posla. Spasilački savez Srbije u letnjoj sezoni ima preko 400 aktivnih spasilaca koji su angažovani u udruženjima i klubovima koji su članovi spasilačkog saveza Srbije.
Na taj način spasilački savez Srbije doprinosi povećanoj bezbednosti naših sugrađana i trudi se da podigne svest kod ljudi o bezbednom boravku na vodi. Ovo takmičenje će biti samo još jedan dokaz i potvrda dugogodišnjeg truda u ovoj oblasti. Nadamo se da će posle ovog takmičenja šira javnost saznati nešto više o spasilaštvu na vodi, kao i da će to biti jedan od načina da bezbednost kupača u budućnosti bude na višem nivou što i jeste cilj jednog ovakvog događaja. Takođe ovim putem pozivamo sve ljude da nam se pridruže i da tog dana dođu u što većem broju kako bi ispratili ovo takmičenje i podigli svest o važnosti pravilnog boravka na vodi i bezbednosti na kupalištima.
Nadamo se dobroj atmosferi na takmičenju, kao i nadmetanju u različitim disciplinama, a na kraju takmičenja svima treba da bude u cilju da pobedi spasilaštvo.